Nyårsafton

Åker strax iväg till Hudiksvall och börjar mitt nyårsafton där. Var någonstans jag firar mitt tolvslag är ännu oklart.

Istället för att önska alla ett gott nytt år så hoppas jag att alla får roligt ikväll.



Jag vet, och jag minns.

Jag minns de som sagt att det är lätt för mig att gå vidare.
Jag minns mig som osäker gällande den punkten.
Jag vet nu att det inte är ett dugg lätt att gå vidare.
Jag vet nu att det är bland det svåraste jag gjort. Och då är jag inte färdig med att gå vidare ännu. Inte på långa vägar.
Jag vet nu att det är jobbigare än vad jag någonsin kunnat föreställt mig.
Jag minns nu varför jag tidigare beslöt mig för att inte gå vidare just då.
Jag minns nu vad som tidigare fick mig att stanna kvar.

Jag vet nu att jag egentligen inte vill gå vidare.
Men att jag kanske måste.

Som ett vrak

Lyssna på sådant som får mig att minnas, titta på sådant som fick (får) mig att må bra, göra sådant som får mig att komma ihåg allt bra. Och dåligt. Japp, nu är den här. Den där perioden som, oavsett om man vill eller inte, bara finns där.

Jag vet inte längre om det verkligen är detta som är det bästa för mig, om jag fattat rätt beslut, valt rätt väg. Jag har ingen aning.
Jag hade ingen aning om att det skulle kännas så tufft, att jag skulle reagera så starkt, sakna så mycket eller påverkas så otroligt. Jag hade ingen aning.

Jag ser inte fram emot detta. Sömnlösa nätter och rädslan över att det ska synas hur jag mår.

Du är fin och kommer alltid att betyda fruktansvärt mycket för mig.

Helt förstörd.

Kluven tjej

Befinner sig i Hassela för första gången på några veckor. Hade det varit för tre veckor sedan hade jag skrivit att det kändes så skönt. Nu gör jag inte det.
Jag sitter i ett tomt hus som skriker ensamhet åt mig. Jag håller mig till en och samma plats så att jag slipper vara rädd över något som egentligen inte finns.

Det var oväntat, oplanerat och fruktansvärt jobbigt. Jag vill för allt få mitt försök att ge mig tillit och förmågan att förtränga. Jag är tydligen beredd på att jag göra det mesta. Jag vet inte om det är på gott eller ont. Det låter jag tiden avgöra. Under tiden får jag lära mig det där med att lägga vissa saker bakom mig. Om jag nu borde det. Jag vet inte vad som gör mest ont.


24.12.09

Jag påbörjade ett inlägg tidigare idag, där jag började med en mening i liknande stil: "Detta känns som om det kommer bli en bra jul, bla bla." Men jag ångrade mig fort och raderade alltesammans, efter att min bror kommit och gjort mig irriterad och jag blev tvungen att stänga in mig på mitt rum. I vanlig ordning när han kommer mig för nära. Men nu är julen nästan över, det är bara min mormor och mina ena morbror med barn som är kvar. Jag blev tvungen att gå undan när de började bli alldeles för högljudda. Är det jul så är det.
Jag är mycket nöjd över mina klappar. Min nya dator fungerar utmärkt.

Julen har för mig alltid varit speciell och är något som man firar med släkten. Idag var det första gången på flera år som vi firade julafton med släkten på mors sida. En mycket lyckad afton och jag har en fin släkt.
Det finns två saker på julafton som jag faktiskt ogillar, och det är alla god jul-sms samt Kalle Anka. Ingetdera faller mig till smaken. Sms gör mig mest irriterad och Kalle Anka  är ointressant och har aldrig varit en jultradition för mig.

Men jag hoppas att alla har haft en fin jul. För det har jag. Nu ska jag gå och pussa min fina mormor hej då.


Det där med rubriker är väl ändå rätt överskattat

Blev i lördags glatt överraskad av vad kvällen hade att erbjuda. Jag fick umgås med mina vänner samt träffa nya människor, och jag hade det mycket trevligt.
Jag fick höra något så oväntat att min respons blev likaså. Jag vet inte om det var bra eller inte.

Detta är tredje natten i rad som jag spenderar hos min fina kusin, som så ofta får mig att skratta. Förutom i lördags så har vi bara varit. Vi har varit oss själva och bara njutit av ensamheten. Men ikväll övergav hon mig tidigt för att lägga sig i tid och på så vis vara mycket piggare än vad jag kommer vara imorgon när vi beger oss till Hudiksvall. Men det känns bra ändå.

Min kropp börjar gå mig emot igen. Attans.


Ett förlåt kan ibland behövas. Ibland kan det kännas lite bättre.


Melissa Horn

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur



Sundsvall och goda vänner.

Jag sitter hos Hanna i Sundsvall och njuter av det goda sällskapet. Jag har redan hunnit skratta mer än vad jag gjort sammanlagt den senaste veckan. Detta kommer bli en bra dag och en bra kväll. Jag älskar mina vänner.

"Ja, blogga lite." Jag hade inte så mycket mer att skriva än så här.

Löjligt.

När jag söker stöd hos någon så vill jag inte höra något "gör det som känns bäst, följ ditt hjärta"-skitsnack. Hade det fungerat hade jag inte behövt sökt stöd över huvud taget.

Att vara kluven är löjligt.
Att fatta beslut är löjligt.
Att kunna räkna på en hand vad man ätit de senaste tre dagarna är löjligt.
Att få försöka göra vad som är bäst är också jävligt löjligt.

Allt är så förbannat löjligt.
Jag är löjlig.
Allihopa är löjlig.

.

Ett inlägg i all hast som inte ens borde existera. Kanske existera, men inte publiceras.
Det skiter jag i nu.

Just nu vill jag bara att min bästa vän håller om mig. Sådana här tillfällen avskyr jag verkligen att vi blivit så stor att vi inte längre bor tillräckligt nära.

Fan

Helt plötsligt har min livsglädje försvunnit. Allt känns så långt bort, julafton känns inte längre som den bästa dagen på året, livet känns inte så rättvist, jag känner mig helt plötsligt inte uppskattad, jag känner mig absolut odudlig, jag känner inte längre någon tillit till människor, över huvud taget. Helt plötsligt känner jag inte mig själv. Det var inte bara en sak som hände. I och med detta ser allting annorlunda ut. Tufft.

Kan jag verkligen säga "helt plötsligt", eller visste jag någonstans att det varit så här hela tiden? Visste jag att denna dag skulle komma inom kort, visste jag att det skulle kännas så här, visste jag att skulle komma att bli så sårad av något som jag hela tiden varit lite beredd på. Väldigt lite. Det vore så mycket lättare om jag haft den styrka att styra över detta. Men det varken har eller hade jag, det får jag leva med. Det känns tufft.

Jag var inte beredd. Det enda jag fick veta av detta var att jag tydligen fastnat mer än vad jag trodde. Och jag trodde mycket. Men det var mer.

Jag vill fortfarande kunna uppmuntra någon till något bra, men det känns inte längre aktuellt. Jag vet inte om jag ens kan uppmuntra mig själv till att gå vidare och glömma. Jag känner inte mig själv tillräckligt väl för att ens göra det. Det känns tufft.

Den större frågan är hur jag nu ska kunna fortsätta upprätthålla den där glada fasaden som funnits där i över ett år, och som otroligt nog inte varit så mycket av det falska. Hur jag ska slippa höra det jag fick höra hela förra hösten, det som inte fick mig att bli det minsta starkare, det som rev ner mig mer än innan, det som påminde mig om det som gjorde så ont. Det kommer bli så jävla tufft.

Fan.

Studion - 09.00





Juste, det där med att sakna

Då. Jag saknade dig mest för att jag skulle, för att det hörde till. Och för att jag visste att jag måste göra mig redo för vad som komma skulle.
Nu. Jag saknar dig för att du varit borta så länge. För att jag saknar att få krama dig, få sitta i ditt rum och berätta vad som händer. Att få skratta med någon man älskar. Nu gör det ont för att det var så länge sedan jag fick krama dig, och för att jag vet att jag aldrig kommer få göra det igen. Ibland kan jag känna mig trygg och veta att du alltid finns där. Tills jag kommer på att du faktiskt inte gör det.



Jag kommer aldrig sluta sakna dig. Fina vän.

Jag har, gör och kommer

Jag håller inte längre räkning på hur många gånger jag ställt denna fråga till mig själv, utan att fått ett enda vettigt svar. Det bästa svaret får man om man frågar sig själv. Långt ifrån sant, då de sällsynta svaren i slutet ofta låter annorlunda än vad det gjorde i början. Kanske, eller, men om jag, vi kanske kan, det är mig, det är inte mig, det är inte sant, jag måste sluta, jag är överkänslig, jag är dum som inte litar....osv osv. Jag hatar att jag är så kluven, kluven när det gäller exakt allt. Vissa dagar går det bra, vissa kvällar kan jag somna och känna att "jag är fan jävligt lycklig." Vissa dagar känns det mindre bra, då en sak som tycks vara så liten kan få min dag att bli mörk. Det hatar jag. Att jag så lätt påverkas av något som jag kanske inbillar mig. Men gör jag? Inbillar jag mig verkligen. Det är ingenting som tyder på att jag gör det, heller inte något som tyder på att jag inte gör det. Jag hatar, hatar, hatar att jag inte kan bestämma mig för vart fan jag ska stå.

Jag vet vart jag vill stå, men däremot vet jag inte vart jag klarar av att stå.

Det är svårt. Men jag vill så gärna. Och jag har, gör och kommer.


upp till huvudet med arbeten

Har idag agerat hemmafru, då jag suttit barnvakt åt min syster och gjort sysslorna som följer med. Mamma blev glad då maten stod på bordet när hon kom hem från jobbet. Jag är nog en höjdardotter ibland jag också.

Det är mycket att stå i nu. Om jag räknat rätt så har jag fyra prov att göra innan jag får ta tre veckors semester från skolan. Det känns lite tufft. Och mindre roligt är det när jag faktiskt ligger efter i två utav ämnena vi har prov i. Jag ska nog lyckas få tillbaka mitt jävlar anamma, och således fixa vartenda prov.

"Skulle plugga, sedan kom Facebook."
Min facebook har valt att ge upp nu. Lika bra var väl det, nu kanske jag får något gjort i alla fall.


RSS 2.0