Paper planes

Jag har inte återfått koncentrationen ännu. Men jag tror att det fungerar i alla fall.

Trots många återbesked så lyckades vi bli tillräckligt många för att göra min mor nöjd på födelsedagen, samt tillräckligt många för att lyckas få vårat hus att kännas som en bastu. Med god mat och mycket underbart sällskap, det vill säga min helt fantastiska släkt, åkte jag vidare till nästa födelsedagsfest några kilometer bort. Minst lika trevligt var det där. Men jag kände mig på humör för att åka till Hudiksvall och träffa ännu fler trevliga människor. Och det gjorde jag.

Jag klarade detta bra. Åtminstone bättre än förväntat.

Ingen rubrik passar idag

Ett underkänt prov och ett tufft beslut på en och samma dag.

Jag återkommer så fort jag kan koncentrera mig på det jag ska. Och borde.


Leave a light on for me

Har inte presterat bättre än okej idag på grund av att min mage valt att gå emot mig. Som så många gånger förut. Men jag är nöjd ändå. Imorgon börjar vi med Naturkunskap A. Det känns mindre okej.

Efter att min mage gett med sig lite blev jag en aning produktiv. Jag lärde mig en halv låt på gitarren, jag tog en springtur på några kilometer, jag lagade mat och nu återstår det bara lite plugg. En halvtimmes läsning så att jag är redo för provet imorgon.

Det känns bättre nu. Imorgon har jag möte, vilket jag ser fram emot. Jag ska sova på några ideér under natten och faktiskt kanske ha något att dela med mig utav imorgon.


Innocent

Jag kommer att somna med ett leende på läpparna i natt. Tack vare en charmig Calle och underbart sällskap.
Det känns skönt att få ha pratat om sådant bara en förstår, om sådant jag inte pratar om lika lätt med någon annan. Min bästa vän är helt enkelt grymmast i världen. Hennes syster likaså.



Green light

Minutens klockslag är för vissa tidigt som bara den, men för mig är det sent. Jag har tydligen fått riktiga sömnproblem(?) och kunde inte somna när jag ville förut ikväll, eller igår eller vad man ska säga. Så jag kände för en timme sedan att det vore onödigt att gå och lägga sig över huvudtaget i natt. Min klocka ringer om mindre än en timme. Inget skulle nog få liv i mig efter bara två timmars sömn tyvär.

Det där med att prestera dubbelt upp denna vecka gäller nog från och med imorgon. Tisdag alltså. 

På tisdag kommer jag oavsett hur trött jag är, vara gladast i världen. Jag ska få kramas med min bästa vän. Hennes blotta närvaro får mig att känna ett lugn och en trygghet som jag har svårt för att beskriva. Jag är nog den mest lyckosammaste människan på jorden, med en vän så fin som henne. Så underbart fin, min helt fantastiska Fia.


 

You rock.


Man in the mirror.

Hade inte så mycket att se fram emot ikväll, men hade åtminstone försonats med tanken på att denna kväll inte skulle komma att bli så mycket bättre än gårdagens. Men, jag blev helt spontant bjuden på bio. Det kändes trevligt att göra något annat än att äta och sova för första gången på hela veckan. När jag kom hem skämde jag bort mig med ett fotbad, och min mor skämde bort mig med att servera varma mackor. Underbara hon.

Nu drar jag några avsnitt Vänner, som vanligt, och sedan ska jag nog försöka skissa ihop något att sy. Om symaskinen vill vara på min sida idag vill säga.






Going wrong

Fyra dagar borta från skolan och det är ett nytt rekord. Fyra dagar känns som en evighet och jag känner ångest över att jag inte varit där och åtminstone försökt. Jag får istället prestera dubbelt upp nästa vecka. Jaharå.

Det blir en lugn helg för mig så att jag tar igen mig ordentligt och slipper missa något mer. Jag var tidigare idag in till skolan för att hämta arbeten att sysselsätta mig med i helgen (= dem ligger på mitt skrivbord och "jag ska snart"). När jag efter två minuter lämnade skolan var mitt skåp i stort sett tomt. Förutom några gamla lappar, som jag egentligen skulle lämnat till min mamma för ex antal månader sedan, och ett bibliotekskort så var det nog tomt.

Flying without wings

För att kompensera de senaste dagarnas matintag borde jag dricka endast vatten resten av denna vecka samt gå på Afro power dance varenda dag fram tills jag fyller år. Vid matbordet idag och efter min andra portion försökte Magnus trösta mig med att man ska äta bort sin förkylning och svettas bort magsjuka. Han menade alltså att det var bra att jag åt mycket. Min kropp håller inte med honom. Inte jag heller. Ikväll ska jag försöka låta bli att göra mig något att äta fyra gånger på en timme. Det gynnar varken mig eller min kropp särskilt mycket. Kanske förkylningen. Det är det nog inte värt.

Jag har inte gjort något nytta på två dagar och kommer nog inte ändra på det varken ikväll eller imorgon. Men jag sitter iaf nu och har efter några misslyckade försök till en inledning lyckats kommit några tecken på en krönika. Till vilken mening? Ingen aning. Den kommer nog ligga i Dokument för evigt och inte bli läst av någon. Men det är nog därför jag skriver den.

Nu ska jag kurera mig med en flaska vatten och en påse Vicks. En isglass också så klart.

Ending is beginning

Kände mig efter påpekad dålig uppdatering tillräckligt uttråkad att faktiskt göra ett inlägg. Ett tycka synd om mig-inlägg. Jag har gått och blivit förkyld, trots mitt annars så grymma immunförsvar. Men jag börjar lära mig att inte klaga när jag bara en gång om året faktiskt blir sjuk. Och nu bortser jag från natten till idag då jag mest grät för att jag hade ont.

Det tog mig 40 sekunder exakt att sjukanmäla mig även imorgon. Det gör inte så mycket då jag kommer ha tid till sådant jag borde gjort för länge sedan.

Nu ska jag slänga ut min katt som håller på att flippa ur och sedan stänga dörren så att han inte lever rövare i mitt rum mer i natt.


Gamla underbara vänner

Började gårdagen med att hälsa på min så ofta kallade andra familj. Sedan begav jag mig ut i kylan med Marica och Ida för att vandra några gator till huset där middagen skulle hålla rum. Väl där var maten lagad och bordet dukat. Vi inväntade våran sista kandidat och satte oss sedan till bords. Mätta och belåtna satt vi och pratade om allt från gammalt till ännu ogjorda saker. I fyra timmar delade vi allt vi missat och skratt i mängder. Det kunde inte ha blivit bättre. Vi är nu glada över att någon tog tag i saken och vi är även upptaderade om varandras liv. Igen.

Efter väldigt lite övertalning och väldigt mycket pepp så beslöt vi oss för att åka till Delsbo och dela våran underbara afton med fler. En mycket trevlig kväll, som förmodligen inte vore lika trevlig om det inte hade varit för det underbara sällskapet. Jag hade glömt bort hur skönt det var att vara tillsammans alla fem, vår lilla liga. Jag hade glömt bort hur roligt vi faktiskt har det ilag. Denna gång lyckades vi till och med hålla sams allihopa, inte en enda sur min kan jag minnas mig ha skådat. Vi klarade det galant flickor.

Jag är tacksam över att det egentligen inte, förutom hur ofta vi ses, förändrats något alls. Vi vet hur vi fungerar, vi vet var vi har varandra och precis vem som behöver höra vad.

Jag hade tröttnat på att ständigt säga "vi måste skärpa oss". Men nu håller jag en tumme för att vi faktiskt ska ses fler än en gång detta år.

Förväntansfull

Klockan 17.00 idag har jag och mina fyra fina vänner bestämt middag. Det känns bra att alla fem kommer vara tillsammans för första gången på hur länge som helst.

Detta kommer bli en bra kväll.


Skamsen och feg

Spenderade större delen av gårdagen tillsammans med min bror. Det kändes skönt att få tid på tu man hand, även om det bara pågick i bilen på väg till pappa i Bollnäs och tillbaka. Jag har saknat min bror så fruktansvärt mycket. Åtminstone att få vara med honom ensam ett tag. Han är fin, min oftast underbara bror.

Apropå bröder, för några veckor sedan när jag satt på bussen på väg hem från skolan såg jag mina småsyskons storasyster. Jag hörde hennes kompis ropa: "Kom och sätt dig här med oss, ta med dig lillebrorsan också." Mitt hjärta stannade för stunden då jag varken sett eller pratat med honom på över fem år. Jag visste inte hur jag skulle reagera över att se honom. Han vände sig om och våra blickar möttes, återigen stannade mitt hjärta till, jag vände sedan huvudet snabbt och kollade ut genom fönstret resten av resan..
Jag känner en skam som är omöjlig att förklara. Jag känner mig som en dålig människa. De är av samma kött och blod som mig, och avståndet mellan oss är inte längre än 3 mil, trots det har jag inte ens tänkt tanken att kanske åka och hälsa på. Eller jag har tänkt på det ibland, men ibland är det inte alls tanken som räknas. Jag lär ju inte känna mina syskon bara för att jag tänker att jag vill.
Hur kan människor sammanhållna av blodsband inte ha någon kontakt över huvudtaget? Det skrämmer mig över att jag, som är tillräckligt gammal för att göra något utav saken, inte ens vågar göra något åt det.

Jag kanske ska avge ett föresenat nyårslöfte? Ja. Tamigtusan att jag ska göra det. Någon gång, på något vis detta år ska jag ta mig mod att åtminstone ringa mina syskon. Det är det minsta jag kan göra när jag så gärna vill ha dem i mitt liv.

Yesterday´s gone

Trodde att en hemmakväll skulle komma att uppskattas nu. Men ack så fel man kan ha. Jag har varit ärligt uttråkad hela kvällen och irriterad över att min telefon valde att inte fungera längre. Nu gör den det dock. Peppar peppar.
Det är ju lätt hänt när man är ensam och uttråkad att man funderar över livet. Vilket aldrig någonsin slutar bra. Eller? Någonstans går det ju alltid åt helvete. Och för att slippa öppna fel dörrar ikväll blir jag tvungen att sysselsätta mig. Vad som helst. Just ikväll lyckades mina skolböcker ligga tillräckligt nära för att jag ska slippa anstränga mig särskilt mycket. Det var ju ändå jävligt bra. Jag kanske får något gjort under lovet ändå alltså.

En macka med smörgåsgurka skulle ju sitta fint också. Men då behöver jag resa mig upp och det känns fruktansvärt jobbigt. Jag ska inte överanstränga mig så här på kvällskvisten.




...i all ära.

Crappy 2010

Har än så länge haft en dålig början på det nya året. Det var visserligen inte så oväntat. Men det är lika jobbigt i alla fall.

1 januari

Nyårsafton är återigen över och jag ser fram emot ett nytt år. Ett år som omöjligt kan bli värre än föregående. Jag ser fram emot något som på alla vis bara kan bli bättre.
Egentligen ljuger jag nu, egentligen var 2009 det bästa året på länge. Åtminstone ett tag. Men som vanligt väger det dåliga stunderna mer än vad de bra gör. Så, 2010 kommer att bli bättre.

Jag firade mitt tolvslag på Åhlens, som resten av Hudiksvall. Där jag fick krama min bästa vän ett gott nytt år och vi beslöt oss för ett gemensamt nyårslöfte detta år. Vårat år. Det känns bra att veta att vi åtminstone vill förändra. Det är en början.
Jag hann åka flera mil och också träffa en mycket saknad Jocke, den kramen kunde inte kännas bättre.

Jag kom fram till igår att jag har två utav världens absolut finaste vänner. Sofia och Helena, ni är helt underbara. Tack.


RSS 2.0