Veckans bästa


An end of an era..

Imorse var jag spyfärdig. Sedan gick lektionerna så bra att det mesta släppte. Stannade kvar på skolan och pluggade några timmar, åkte hem till Delsbo och bar möbler och packade kartonger. Årets sämsta dag tror jag. När lägenheten ekade tomt, lämnade jag ofrivilligt nyckeln och åkte med en klump i magen tillbaka till Forsa. Hem. Hade jag haft tid hade jag kollat på serier och gråtit och snusat i min ensamhet. Men istället satte jag mig ner och fortsatte plugga.
Nu har jag haft paus för att hänga in kläder i garderoben igen. Efter åtta månader i en annan.

Nu ska jag återgå till protoner och elektroner. Imorgon ska jag skriva prov, plugga och sedan jobba kvällspass.

Må väl.

Fredag och allt känns bra

Idag är en bra dag i skolan. Ikväll blir jag bjuden på kina. Det blir mysigt. Har ingenting att klaga över just nu. Inte ens den orutinerliga sömnen de senaste dagarna. Kommer sova bra i natt.

Gör en high-five med mig själv och tänker att faán vad bra jag är.

Trevlig helg.


Peace one day

För några dagar sedan satt jag med 30 andra elever och blev berörd över något beundransvärt någon gjort för världen. Jeremy Gilleys film om hur han kämpar för att få en dag, av 365, att bli en dag av total fred. Och hur han gör framsteg och hur dagen globaliseras. Helt otroligt.
Jag skulle rekommendera er att se filmen, gå in här och bli medlem, försöka att få det att bli en dag människor runt omkring oss också vet om. Något.



Att se i andra vad vi måste jobba med själv

Lördag eftermiddag spenderades på en föreläsning nere i en källare. Tiden var satt till tre timmar, men de blev fyra. Hade jag fått bestämma hade jag suttit på plaststolarna i fyra timmar till. Den mest intressanta och fantastiska föreläsningen jag någonsin varit på.
Det var en gammal vän som delade med sig av sin kunskap, sin brinnande känsla och tron av något helt otroligt.

En givande eftermiddag som lämnade mig, och förmodligen de andra tjugo, med miljoner tankar kring allt vad heter sig själv.

Världens mest fantastiska bror


Love you.


Som att vara kär

Var och pratade med chefen idag på jobbet jag sökte förra veckan. På onsdag provjobbar jag på mitt förhoppningsvis framtida extrajobb. Känns så jä-ävla bra.

Nu ska jag plugga till seminariet i samhälle imorgon. Tjollahopp trevlig kväll.


Premiär för kingarna

Dresscode: Suit up!
Sitter i lägenheten och redo för jobb i stan om två timmar. Kavajen är på, magen full och jag är så sjuukt laddad samtidigt som klockan valt att gå sakta. Sakta.


Juste, jag har färgat håret i veckan. Lite väl mörkt men finare än utväxten åtminstone.  


Ready steady go

Jag vill att tiden ska stanna. Att dagarna ska bli år och att den sista är långt bort. Vill inte flytta från det som på sidan av det riktigt också kallats detsamma. Skillnaden är tre, men känns så många fler. Av så många platser aldrig någon som denna. Som närheten av något behövande.

Är hemma i Forsa ikväll. Hänger lite med mamman och söker lite jobb. Woooopppa!

3 år, 1095 dagar

Idag är jag hemma från skolan. Försöker bli frisk och tänker lite extra på R.

Undrar om jag någonsin kommer sakna honom mindre. Kommer överens med mig själv att, nej.

De bästa åtta månaderna

Njuter för fullt med världens finaste sambo innan vi flyttar isär. För en stund bara. Om allt går som planerat. De sista tre veckorna blir våra helt egna.


Jag saknar dig, R.

Jag lyssnar på gamla låtar. Speciella. Åren 2008/09 blir så verkliga igen. Som om dom inte tagit slut än. Texterna känns så intima igen, som om allt händer igen. På nytt. Som om jag sitter där på kanten vid bassängen i mörkret igen, och sjunger med till en låt jag inte kan texten på. Som att jag sitter i mitt rum om natten och kopplar bort allt hemskt som är på väg att hända där ute. Som att jag får veta på nytt, vad som hände den där eftermiddagen. Den vidrigaste eftermiddagen i mitt liv.

Som att det är vinter igen, för flera år sedan. Som att jag går där efter vägen med min hand i någon annans ficka. Och känner att det kanske inte är så hemskt ändå. Men ändrar mig. Som att jag på nytt kramar alla människor som är där av exakt samma anledning som mig.

When you lose something you can't replace.

Det är okej att känna


RSS 2.0